Alexandr Karpov azért távozik tisztségéből, mert fiát Vlagyimirt február 11-én tetten érték csúszópénz elfogadásán. A fiatalember egymillió rubelt kapott azért, hogy a vesztegetőnek a legfelső bíróság előtt lévő ügyét az illető számára kedvezően ítélje meg a testület.

Vlagyimir Karpov őrizetbe vétele körül problémák voltak: első alkalommal szabadlábra kellett helyezni, mert a tettenérés során jogsértések történtek, később azonban újra őrizetbe vették.

Alekszandr Karpov bíró azzal védekezett az ügyben, hogy hosszú ideje elvált feleségétől, s fia a volt feleségnél él, mintegy nincs is kapcsolat közöttük. Egy hét elteltével azonban mégis benyújtotta lemondását.

Megfigyelők az üggyel kapcsolatban emlékeztetnek arra, hogy a bíróságokat Oroszországban általában a legkorruptabb testületek egyikének tartják.

Más szakértők felvetése szerint ugyanakkor az utóbbi időben nem egy példa volt arra, hogy valakinek a lejáratása céljából indítottak büntető eljárást a környezetéhez tartozó valamely személy ellen. Példaként Szergej Sztorcsak ügyét hozzák fel: a pénzügyminiszter-helyettest nagyarányú sikkasztás vádjával egy évig tartották vizsgálati fogságban, de a jelek szerint valós bizonyítékot nem találtak a vádakra, s a történteket számos kommentátor Szergej Kudrin pénzügyminiszter elleni támadásnak értékelte. (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://lemondott.blog.hu/api/trackback/id/tr25955088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása