A jegyárak emelése miatt lemondásra kényszerült Dines Trivedi indiai vasútügyi miniszter vasárnap.

A tárcavezető pártja nyomására vált meg tisztségétől. A vonatjegyek árának emeléséről múlt héten született döntés, de most úgy tűnik, hogy kormány visszakozni készül. Az utóbbi időben több gazdasági reformintézkedés jutott hasonló sorsra.

A jegyárakat nyolc év után először emelték, kilométerenként 30 paisával (alig több mint 1 forinttal). A Trivedi nevéhez fűződő lépés miatt azonban a miniszter pártja azonnal tiltakozott, a miniszter leváltását követelve. Egyes szakértők szerint az is szóba került, hogy a csoport kivonul a kormánykoalícióból, ha a vasútügyi miniszter a posztján marad.

A hatalmas, ám elhanyagolt indiai vasúthálózatot és a rajta közlekedő 7 ezer személyszállító vonatot naponta 13 millió utas használja.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://lemondott.blog.hu/api/trackback/id/tr34326190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása