Dalia Grybauskaite litván államfő pénteken elfogadta a balti állam belügyminiszterének lemondását.

Raimundas Palaitis azzal indokolta távozási szándékát, hogy nem akar gátja lenni az ország stabilitását veszélyeztető belpolitikai válság felszámolásának.

Andrius Kubilius konzervatív kormányfő kezdeményezte a belügyminiszter lemondását. Bizalma azt követően rendült meg a tárcavezetőben, hogy Palaitis menesztette a pénzügyi bűncselekmények felderítését végző szolgálat két vezetőjét, kiknek szakmai hozzáértéséhez nem fért kétség. A kormányfő ezért kezdeményezte a miniszter lemondását. Palaitis végül a távozás mellett döntött, mert - mint fogalmazott - maradása beláthatatlan következményekkel járhatott volna, s ezt nem óhajtja. Amennyiben a belügyminisztert a kormányba delegáló liberális-centrista párt még két megmaradt miniszterét visszahívná, a kabinet lemondásra kényszerülne, felbomlana a parlamenti koalíciós többség.

A bejegyzés trackback címe:

https://lemondott.blog.hu/api/trackback/id/tr104335449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása