Lemondott az iraki kormány nőügyi államtitkára csütörtökön, hogy így tiltakozzon a feladatai ellátáshoz szükséges források és feltételek hiánya miatt.
    Navvál asz-Szamarrái közleményében rámutatott, hogy az általa irányított hivatal tevékenysége nem elégséges az iraki nők törekvéseinek megvalósítására. Hangsúlyozta, hogy rengeteg probléma van, özvegyek, munkanélküli, elnyomott és bezárt asszonyok egész seregéről kellene gondoskodni, de nincs meg rá a lehetősége, ezért más tisztséget keres, hogy segíteni tudjon.
    Szamarrái tavaly júliusban lépett hivatalba, és két bizottságot irányított. Az egyik a mellrák elleni küzdelemmel, a másik pedig a nők életfeltételeinek javításával foglalkozik.
    A politikus sajnálattal állapította meg, hogy Irakban, amely egykor a Közel-Kelet egyik leghaladóbb országa volt a nők jogainak érvényesítését illetően, a kormány nem fordít különösebb figyelmet a nők helyzetére, amit szerinte az is bizonyít, hogy nem miniszteri, hanem csak államtitkári rangot kapott. Kiemelte, hogy hivatala mindössze egy irodát kapott, azt is Bagdadban, a szigorúan őrzött kormányzati negyedben, a tartományokban viszont, ahol a legnagyobb szükség lenne rá, sehol nincs kirendeltsége.

Bagdad, 2009. február 5., csütörtök (MTI/AFP/Reuters) 



A bejegyzés trackback címe:

https://lemondott.blog.hu/api/trackback/id/tr16931779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása